2014. 03. 04.

Babák bőrének ápolása hűvösebb, szeles időben

Bár már itt a tavasz még javában a nyakunkon a hűvös, kabátos időszak. Sokszor nekünk felnőtteknek is kiszárad, kirepedezik a bőrünk ebben az időben, ezért ilyenkor babánk érzékeny bőrét még fokozottabban kell védeni. A baba bőre érzékenyebben reagál az alacsony hőmérsékletre, mint a felnőtteké, gyorsan kivörösödik, sebessé is válhat. A séták alkalmával zsíros krémmel ajánlott védeni a hidegtől és a széltől.


Hoztam most nektek egy olyan krém receptet, amit rendkívül könnyű elkészíteni és csodásan alkalmazható a szeles, hideg időszakban akár a babák vagy a mamák bőrére is :-)
Tisztán növényi vajat és olajokat tartalmaz, melyek tartósítószer nélkül is hosszan eltarthatóak és nagyon könnyen kenhetőek. Kókuszolajat és mandula olajat a kicsik kedvencét is tartalmazza. Azonban kihagyhatatlan komponense még a sheavaj, hiszen nagyszerűen védelmezi a bőrt.
 
Hozzávalók: 50 g shea vaj, 15 g kókuszolaj, 10 g mandulaolaj
 
Elkészítése: Az olajokat mérd ki, majd gőz fölött olvaszd össze őket. Töltsd kis tégelybe. Ha kihűlt már kenheted is.
 
Fontos, hogy mindig hidegen sajtolt, finomítatlan, szűz olajokat használj a bőrödre! A krém, miután kihűlt, finom, könnyű és kenhető lesz. Használd egészséggel séta előtt, séta után, az arcodra, a kezedre,  amikor csak jólesik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése