Soha nem szerettem az igazi mákos gubát, de ebben a formában készítve nagyon ízlett, és még a nem IR-es családtagoknak is bejött, úgyhogy ez is felkerül a listára. Megpróbálok egyre kevesebbszer nyúlni a gluténos alapanyagokhoz, ebben a változatban sem lesz 😊
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 2 tojásfehérje (a sárgája a sodóba kerül!)
- 10 dkg darált mák
- 3 dkg zabpehely
- vanília kikapart magja
- 6 púpos evőkanál eritrit vagy ennek megfelelő más édesítő
- 150 g tejföl (állati és növényi is lehet diéta szerint)
- 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Összekeverjük a a hozzávalókat és egy 23 cm piteformába öntjük.
180°-on alsó-felső módban 35 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a sodóhoz:
- 2 tojássárgája (ami a gubánál kimaradt!)
- 5 dl kókusztej (lehet bármilyen más tej is)
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy gluténmentes változathoz ugyanennyi barna rizsliszt (mindkettő lassú felszívódású CH)
- vanília
- 3-4 ek eritrit
- 2 kiskanál konjak liszt
A tojássárgákat az eritrittel, liszttel, és kb. 1 dl kókusztejjel csomómentesre keverjük, beletesszük a vanília magját. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tojásos-lisztes masszát és a konjak lisztet. Összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése