2019. 01. 26.

Teljes kiőrlésű lepény IR diétába

Azért szeretem ezt a lepény receptet, mert a szükséges hozzávalók egy IR-es konyhában általában mindig megtalálhatóak, nem nagy macera összedobni, és gyorsan kész van. Mártogatósnak is szeretjük vagy magában, kenyér helyett is fogyasztható, leves és főzelék mellé, ha kevés bennük a szénhidrát. Most tejfölös-tonhalas változatban készült. Grillen, pizzakövön is megsüthető.


Hozzávalók 2-3 lepényhez:

- 200 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet só
- fél csomag gm sütőpor
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 1-1,5 dl víz 

Feltét: ízlés szerint bármi... paradicsom szósz, tejföl (kinek-kinek diétája szerint, lehet növényi is), fokhagyma, tonhal, paradicsom, olívabogyó, sajt, bazsalikom... stb.

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsiradékot és annyi vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Tönkölyliszttel aláliszteztem, vékonyra kinyújtottam, majd jött rá a feltét. Sütés 220° 15-20 perc alatt. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése