Az alma és a zeller hisztamintartalma is a táblázat szerint 0-ás besorolású, így friss állapotukban nyugodtan fogyaszthatunk belőlük.
Hozzávalók:
300 g zellergumó
4 közepes alma
csipet só
1,3 dl víz
A hozzávalókat megpucoljuk, felkockázzuk és kb 20-30 perc alatt puhára főzzük.
Leturmixoljuk a levesünket és már kész is.
Egészséges, mindenmentes sűrű levest kapunk, ami hisztamin diétába tökéletesen beleilleszthető. Az alma és zeller is élelmirostban gazdag alapanyagok, ezzel segítik az emésztőrendszer működését. A zeller vesetisztító, emésztést fokozó hatása hozzájárul a kiegyensúlyozott bélműködéshez. Mindkét alapanyag gazdag vitamin- és ásványi anyagokban. Érdemes hetente többszöri fogyasztást beiktatni belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése