Szóval az édesség, amit most már be fogok vetni, az nem más, mint a kaiserschmarrn, azaz a smarni vagy császármorzsa, amit a Bélbarátok oldalán találtam. Most leteszteltem a házi cukormentes, hisztaminmentes meggylekvárommal és jelentem, nincs tünet utána. Nagyon finom, nagyon laktató és inzulinrezistenciásoknak több részre szét kell osztani az adagot a magas, de lassú felszívódású szénhidráttartalom miatt.
Hozzávalók 2 kisebb vagy 1 kiadós nagy adaghoz:
75 g rizsdara (60 g CH, HI 0)
40 g barna rizsliszt (28 g CH, HI 0)
10 g zöldbanánliszt (8 g CH, HI 0)
csipet só
3/4 kk fahéj (HI 0)
fél zacskó gm sütőpor
150 ml növényi tej vagy víz
2 ek kókusztejszín
1 tojás sárgája (HI 0)
A száraz összetevőket, a sütőpor kivételével, összekeverem egy tálba, majd a folyékony hozzávalókat egy külön tálba szintén jól elkeverem. Ha szépen elvegyültek a hozzávalók, akkor a nedves egyveleget hozzáöntöm a száraz tál tartalmához és jól elkeverem egymással. Ezután 20 perc pihentetés következik, hogy a rizsdara felszívja a nedvességet és kicsit megpuhuljon. A pihentetés után, hozzáadom a masszához a sütőport is, alaposan elkeverem benne. Egy közepes serpenyőben, némi kókuszolajon, sűrű kevergetés mellett, 15 perc alatt készre sütöm.
Még melegen ízlés szerint megszórhatod por eritrit-fahéj vagy glicin-fahéj keverékkel, de akinek a diétája engedi, az tehet rá házi készítésű, hozzáadott cukortól mentes lekvárt is.
Az IR-es étrendben nagyon figyelj a szénhidrát mennyiségére. A tészta önmagában kb. 96-100 g CH-t tartalmaz (a növényi tej és tejszíntől függően), ami nagyon sok egy édességhez (IR étrendben ez átlagban két ebéd CH tartalma), így ezt az adagot porciózd több kisebbre, úgy jobban bele tudod illeszteni a napi étrendedbe.
a képen dupla adag van |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése