Tésztához:
270 g Szafi Free hajdinás ropogós házikenyér lisztkeverék (164 gramm ch)
45 g frissen facsart citromlé
csipet jódozatlan, adalékmentes só
3 ek eritrit
305 g langyos víz
Töltelék:
40 g kakaópor (Naturpiac 10-12%-os 4,72 gramm ch)
ízlés szerint por eritrit (nálam 3 ek volt)
1 ek kókusz zsír a kenéshez vagy ezt felcserélheted cukormentes lekvárra is
TIPP: meghintheted kókuszreszelékkel (25 g-ot tettem bele, 5,9 gramm ch), de szórhatsz rá diót (20 g-ban 2,4 gramm ch van) és fűszereket is pl. fahéjat (melegítő hatású, télen kifejezetten hasznos).
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a tészta minden hozzávalóját és alaposan összekeverjük őket. 15 percig letakarva hagyjuk állni. Addig összeállítjuk a tölteléket úgy, hogy minden száraz alapanyagot alaposan összekeverünk. Kapcsoljuk be a sütőt 180C°-ra, hogy felmelegedjen mire elkészülünk. Ha letelt a pihenő idő, kézzel jól átgyúrjuk még a tésztát és lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk. Ennél a lépésnél megkenheted a tésztát olvasztott kókusz zsírral is vagy lekvárral. Én most kókusz zsírral kentem meg. Ha kész, erre szórjuk a töltelék száraz hozzávalóit. Ezután fogjuk a szélesebbik oldalát és feltekerjük a tésztánkat. Éles késsel a hengerből 2 cm-es kis csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180C°-on 40 perc alatt megsütjük őket.
15 db-ra számolva kókusz reszelékkel, fahéjjal 1 db kakaóscsiga 11,6 gramm ch-t tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése