2017. 01. 11.

Sheamousse vagy sheahab a száraz vagy leégett bőröd megmentője. Egyszerű, házilag elkészíthető RECEPT!

Egyre több és több... örömömet találom a saját készítésű natúr kozmetikumokban. Előtte nem gondoltam volna, hogy ez ennyire menni fog. De minél többet dolgozom velük, annál inkább megismerem az összetevőket, az olajokat, zsírokat, felfedezem a gyógynövények áldásos hatásait és egyre csak nő a lelkesedésem. 
Ez ugyanolyan, mint hogy tortát vehetsz a cukrászdában is, amiben nem tudod mi van, csak sejted. De azt a tortát, ha kellően nekihasalsz, el tudod készíteni úgy, hogy minden összetevőt te választasz össze bele. Pontosan tudom, hogy a saját ajakbalzsamom, a nyugtató krémem mit tartalmaz és hogy hogyan készült.

Itt van például az egyik kedvenc receptem, TÁPLÁLÓ SHEAMOUSSE
Néhány hozzávalóból, rövid idő alatt, istenien könnyű, hidratáló habkrémet készítek. Télen imádom, hogy intenzíven hidratál, metsző szélben védőkrémként is szoktam használni, de zuhanyozás után kiváló testápoló is. A megpirult vagy leégett bőrre, napallergiás kiütésre is használjuk.


Hozzávalók:

50 g shea vaj
35 g kókuszolaj
15 g jojobaolaj vagy mandulaolaj
ízlés szerint illóolaj kb. 15 csepp (levendula, rózsaolaj...)

Elkészítés:

1. Az olajakat öntsd egy tálba és melegítsd vízgőz felett (Ne forrald fel!!!)
2. Ezután add hozzá a shea vajat és hagyd lassan felolvadni.
3. Amikor a vaj teljesen feloldódott, a tálat vedd le a vízgőzről és tedd be 20 percre a hűtőbe
4. Hogy megadjuk krémünknek a levegősségét, vedd ki a hűtőből és kezd el egy gépi keverővel szépen óvatosan összevegyíteni a hozzávalókat. Magas falú edényt használj, mert az olajok könnyen kifröcskölődnek!
5. Kb. 10 perc keverés után újabb 20 percre tedd hűtőbe a masszát
6. Hűtés után dermedni kezd a krém, veszít a folyóságból, de laza marad. Kicsit forgasd át ismét a masszát a gépi habverővel, majd add hozzá az illóolajat és keverd újabb 10 percig. Mindezt addig ismételd (hűtés majd keverés) amíg el nem éred a habos krém állagot.

Ezután a krém valóban annyira szellős lesz, mint a tejszín. A hosszú keverés azért fontos, hogy egy laza, krémes habot kapjunk a végén.

Az eredmény egy illatos, könnyű mousse, mely mélyen és tartósan hidratál.


Alaprecept: http://alessa-accessoires.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése