2017. 01. 17.

Panna Cotta IR-barát cukor- és tejmentesen

Azt hiszem, egyetértetek velem abban, hogy ez a világ legegyszerűbb desszertje. 




Hozzávalók 4 tálkához:

5 dl tejszín (30%) vagy ugyanennyi kókuszkrém
1 dl 2,8% tej vagy növényi tej (nekem a legfinomabb a kókusz vagy mandula)  
4 g zselatin, hisztaminosoknak pektin 5 g (ez 0-ás)
2 ek eritrit
fél vaníliarúd kikapart magja. 

A zselatint egy kevés tejszínnel csomómentesre keverjük. A maradék tejszínt a többi hozzávalóval összemelegítjük (nem forraljuk!), majd hozzáadjuk a zselatinos tejszínt. Vízzel kiöblített tálkákba kanalazzuk és lehűtjük. Gyümölcsökkel, gyümölcsraguval (IR-sek 10-15 óra között fogyasszák) vagy IR-es csokiöntettel tálaljuk.

Ízlésünk szerint variálhatunk az ízeken, lehet kávés, étcsokis, játszhatunk a fűszerekkel is (a fahéj például javítja a sejtek inzulinérzékenységét, tehetünk bele csipetnyi őrölt kardamomt). 
Tálalhatjuk gyümölcsökkel (ez esetben számoljunk a gyümölcsök cukortartalmával), de 2 db cukormentes Gullon keksz (2×5,5 gramm ch) is tökéletes mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése