2017. 01. 30.

Sült cukkini humusz reggelire

A diétában számomra a legnehezebb dolog, hogy hosszútávon fenntartsam a lelkesedésem egy-egy étel iránt. Nem tudom nektek ez hogy megy, de nálam időről-időre szükség van valami kis változtatásra. Ezért arra gondoltam, minden héten valami, már megszokott dologba fogok új színt csempészni. Már egy ideje érett bennem, hogy a reggeli felhozatalt bővítenem kellene, kicsit kevésnek találom a 4-5 féle változatot, így itt az ideje valami újnak, valami frissnek, amivel növelni tudom a palettát.

Sült cukkini humusz


Hozzávalók

500 gramm cukkini, darabokra vágva
olaj a sütéshez
¼ csésze friss citromlé
¼ csésze szezámmag
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál jódozatlan, adalékanyag mentes só
½ teáskanál őrölt római kömény

A feldarabolt cukkinit tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 180 C°-on aranybarnára sütjük. Ha megpuhultak, fogunk egy botmixert vagy egy konyhai aprító gépet. A cukkinihez hozzáadjuk a többi hozzávalót és pépesre turmixoljuk vagy daráljuk. Ezután legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. 

Én parmezán sajttal megszórva fogyasztom, mert nem szeretem annyira az olívaolaj ízét és ez pont elnyomja annyira, hogy ízletes legyen a végeredmény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése