Sült cukkini humusz
Hozzávalók
500 gramm cukkini, darabokra vágva
olaj a sütéshez
¼ csésze friss citromlé
¼ csésze szezámmag
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál jódozatlan, adalékanyag mentes só
½ teáskanál őrölt római kömény
A feldarabolt cukkinit tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 180 C°-on aranybarnára sütjük. Ha megpuhultak, fogunk egy botmixert vagy egy konyhai aprító gépet. A cukkinihez hozzáadjuk a többi hozzávalót és pépesre turmixoljuk vagy daráljuk. Ezután legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.
Én parmezán sajttal megszórva fogyasztom, mert nem szeretem annyira az olívaolaj ízét és ez pont elnyomja annyira, hogy ízletes legyen a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése