Pizzaszósz vagy szendvicskrém hisztaminszegény, IR-barát változatban
Hozzávalók:
4-5 db kápia paprika (HI 0)
1 db kisebb fehér hagyma (HI 0)
némi olaj a hagyma párolásához (pl. olivaolaj 👉a nem erjesztett HI 0)
ízlés szerint fűszerek pl. oregánó, bazsalikom...
só
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és félbe vágjuk. A félbe vágott felükkel felfelé, egy bélelt tepsire tesszük és 200°-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük vagy meggrillezzük. Közben megpucoljuk a hagymát és brunoise-ra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Aki úgy szerti (vagy bírja), sütés után a paprikáról egy kés segítségével lehúzhatja a héját. A paprikát és a párolt hagymát tegyük egy tálba vagy egy aprítóba és pürésítsük. Megkóstoljuk a mártást, igény szerint még sózzuk, fűszerezzük és kész is vagyunk vele. Kenjük a pizzára pizzaszószként vagy fogyasszuk szendvicskrémként. Pár napig hűtőben eláll a szószunk, de hisztamin intolerancia esetén, inkább fagyasszuk, ha később szeretnénk elfogyasztani.
Pizzakenyérre (a receptet hozzá ITT találod) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése