Két hónappal ezelőtt, 2016 novemberében, egy 3 pontos glükóz-inzulin terheléses vizsgálaton kiderült, hogy inzulinrezisztenciás vagyok. Az év utolsó hónapja, a szüli-, és névnapokkal, karácsonnyal megspékelve így jól feladták a leckét - komolyan vettem ezt az egészet, elég szigorú voltam magamhoz, ezért a megszokott menükből, süteményekből egy falatot sem ettem az ünnepek alatt. Elég sivár aszkéta életmód ez, ezért úgy döntöttem, hogy az új évben kísérletezésbe fogok és igyekszem az édesség táramat is IR-es változatra konvertálni.
Ez volt az első próbálkozásom.
Linzerkosárka hozzávalói
25 dkg zabpehelyliszt (15,25 gramm ch)
10 dkg tk zabliszt (5,5 gramm ch)
kb. 4 ek. eritrit (nem számolós)
1 db tojás
12,5 dkg kókuszzsír vagy vaj
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, kinyúltjuk (kb. akkorára, hogy legalább 12 db kör kijöjjön belőle).
Egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatjuk, majd kosárkába vagy muffin formás tepsibe igazítjuk őket.
180 C°-on kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.
Addig elkészítjük a krémet.
Krém
1 csomag Dia-Wellness vanília pudingpor (ch csökkentett, erytritol, stevia édesítőszerrel)
2 dl kókusztej (5,2 gramm ch) - vagy bármilyen másik növényi, vagy amelyik belefér a diétádba
A tejben 2-3 perc alatt csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha kisültek a kosárkák, megtöltjük őket vaníliás pudinggal és ízlés szerint díszítjük pár szem gyümölccsel.
14 db kosárkára számolva 1 db kosárka 3,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Inzulinrezisztenciások tízóraira vagy uzsonnára fogyasszák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése