Egy újabb tízórai, uzsonna ötlet egyszerre hisztamin és inzulinrezisztencia diétába illesztve. Nagy előnye ennek a sütinek, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor élesztő-, tojás-, cukor-, tejtermék- és gluténmentes is. Ezen anyagok hiánya nélkül is egy összeálló, puha sütit fogunk kapni a végén.
140 g barna rizsliszt (HI 0, Eden Premium barna rizsliszt, 140 g-ra a CH 88,34 g)
80 g zabpehely (HI 0, Tesco Organic Oats, 80 g-ra a CH 44,88 g)
friss vagy fagyasztott áfonya, kb. egy maréknyi ~ nekem ez kiolvasztva, levétől kinyomkodva kicsivel több, mint 40 g volt, de választhatsz hozzá más gyümölcsöt is pl. meggyet (az aszalt gyümölcsöknek magas a hisztamin tartalmuk, emiatt használok fagyasztott vagy friss gyümölcsöt, 100 g áfonyára 6 g CH-al számolok).
6 g gm sütőpor (HI 0)
100 g eritrit vagy glicin (HI 0)
csipet só
1 dl növényi tej (friss házi kókusztej, hisztaminszegény, alacsony CH tartalom)
4 evőkanál olvasztott kókuszolaj (HI 0)
1 db süti kb. 15 g javarészben lassú felszívódású CH-t tartalmaz!
Elkészítés
A sütőt 180°-ra melegítsük fel. Először a száraz hozzávalókat öntsük egy tálba, keverjük jól el, majd adjuk hozzá a levétől kinyomkodott áfonyát is és alaposan keverjük bele ezt is a száraz anyagokba, úgy hogy a szemek szétváljanak egymástól. Most jöhetnek a nedves hozzávalók is és az utolsó alapos keverés. Ha már elfogytak a száraz részek és egybefüggően nyirkos minden alapanyag, a masszából formázzunk sütiket és tegyük bélelt tepsire. Az előmelegített sütőben, alsó-felső módban, 20 perc alatt elkészülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése