2014. 03. 03.

Mandulatej házilag - nem csak tejérzékenyeknek :-)

Mandulatej házilag - egyszerűbb és finomabb, mint gondolnád. És nagyon egészséges is!

Mindegy is, hogy azért iszod, mert laktózérzékeny vagy, esetleg vegetáriánus, vagy csupán azért, mert isteni az íze. A boltban kapható mandulatejek is nagyon finomak tudnak lenni, de ha egyszer rákapsz az otthon készült finomság ízére, egészen biztos, hogy függő leszel.

Amire szükséged lesz:

  • 200g mandula
  • 800 ml víz
Egy befőttes üvegbe vagy egy vastag falú pohárba tedd bele a héjas mandulát és öntsd fel annyi forró vízzel, hogy ellepje a csonthéjasokat. Hagyd állni egy éjszakán át, hogy minden kesernyés íz kiázzon belőle. Másnapra a mandulák jól megszívják magukat. Ezután öntsd le róluk az áztató vizet és fokozatos vízadagolás mellett jó alaposan turmixold össze - addig míg tejszerű állagot nem kapsz. Ha édesíteni szeretnéd akkor a turmixba tedd bele azt is.

Vékony lyukú hálón szűrd át és kész is a laktózmentes, házi finomság.


...a miénk ilyen lett:


Hűtőben kb. 2-3 napig eltartható.

Ha növényi tejkészítő géppel készítenéd ITT találsz hozzá receptet.

Az ebéd utáni cappuccino-nak isteni ízt adott :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése